Wegens aanhoudende knieklachten en een focus op zijn maatschappelijke loopbaan lukt hem niet meer om een positieve en brandende motivatie te vinden om focus te verleggen op de Deaflympics volgend jaar in Tokio. Het vuurtje brandt niet meer en daarom stopt hij met wedstrijdjudo.

In 2019 kwam hij als 15-jarige, en de jongste ooit, op het EK-toernooi in Brasschaat waar hij in herkansingfinale verloor. 2 jaar later op het WK-toernooi in Versailles moest hij na een walkover in 1e ronde in de kwartfinale buigen tegenover doofblinde Cyril Jonard uit Frankrijk. Deze wedstrijd was controversieel omdat er gejudood moest worden met het blindenreglement. Dat reglement is geschrapt. Via herkansing richting bronzen finale won hij van Kinoshita uit Japan en verloor hij in 2e ronde herkansing van Tugelbayev uit Kazachstan.

Tijdens Deaflympics 2021 (mei 2022) in Caxias do Sul had Jari na winst in de 1e ronde tegen een Argentijn een wereldstrijd geleverd tegen een titelverdediger en ijzersterke Minseok Kim uit Zuid-Korea. Pas na een reguliere tijd moest hij zijn meerdere erkennen en raakte geblesseerd aan zijn arm. In de herkansing ging het niet meer tegen Celik uit Turkije.

Om te kunnen richten op de Deaflympics 2025 ging Jari weer vol op het WK 2024 in Turkestan. Loting was hem niet gegund en moest opnemen tegen Deaflympisch kampioen Kanafin die gewoon een maat te sterk was. In de herkansing had Jari goede kansen tegen Jongwook Jung, maar na reguliere speeltijd bleef het bij waza-ari voor Koreaan.

Jari sluit zijn carrière af met één vijfde plaats en drie zevende plaatsen.